“Planika flex” d.o.o Sarajevo je renomirana firma, čija je osnovna djelatnost proizvodnja i trgovina obućom i kožnom galanterijom.
PLANIKA je poznata robna marka sa tradicijom dugom preko 70 godina na ovim prostorima.
“Planika flex” egzistira sa svojom prodajnom mrežom na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine. Trenutno imamo 57 moderno opremljene prodavnice obućom. Naši maloprodajni objekti se nalaze u centralnim ulicama svih većih gradova u BiH, kao i u najposjećenijim tržnim centrima.
U ponudi imamo veliki izbor muške, ženske, dječije, sportske i specijalne obuće, od renomiranih svjetskih i evropskih proizvođača, kao sto su: PLANIKA TREKKING, ARA, ECCO, GABOR, LEGERO,SUPERFIT, TAMARIS, S’OLIVER, CAPRICE, MARCO TOZZI, X-TI, BUGATTI, LLOYD, MJUS, LORENZI, FILANTO, FILOGRANA, EFFEGI, ZEN, MELANIA, KANGAROOS, RIEKER, GRI SPORT, MUSTANG, DOCKERS, ADACO, DEFONSECA, GALKO, KEMPLAST, POLZELA.

Posebno treba istaći poznati Planikin TREKKING program sa već dokazanom kvalitetom, GORETEX program za vlažno vrijeme sa otpornošću na vlagu i ekstremne uslove.

Aktuelnosti

Planika, Peko i Pia Lank sezonsko sniženje je počelo! Veliki izbor ljetnih modela sandala, cipela i patika za cijelu porodicu!

Dolaskom proljeća, dolazi nam i potreba za kupovinom nove obuće. Planika se potrudila da i ove godine zadovolji ukuse svih generacija. Kolekcija Proljeće/Ljeto 2018 nam donosi raznolikost boja i materijala. Ovu sezonu svakako karakteriše nastavak popularnog metallic trenda, koji je postao miljenik ženske populacije s obzirom na lahkoću kombinovanja obuće i torbi sa ostalim odjevnim predmetima.

Kako ne bismo izostavili fanove smjelih i odvažnih boja, u ponudu smo uvrstili jedne od najpopularnijih Tamaris i Gabor modela u crvenim nijansama. Visoke potpetice ove sezone dobijaju novi oblik, pa će nježnija populacija uživati u udobnosti i stabilnosti četvrtastih peta. Sportski program najavljuje povratak kombinacije satenskih mašni, pa ćemo najprodavanije Puma Basket modele moći ponovo vidjeti u ženskom i dječijem asortimanu.
Planika je mislila i na muški dio populacije, pa tako i ove sezone lagani koraci će biti u neprevaziđenim modelima mokasina, a pojačanje već postojećim brendovima donose novi modeli Wrangler kolekcije u zemljanim tonovima.

Naravno, dio asortimana smo posvetili i muškim elegantnim cipelama, za predstojeću sezonu matura, vjenčanja i drugih prigoda.
Ono što Vam mi savjetujemo jeste da obavezno posjetite neku od naših prodavnica iz Planika mreže i pronađete savršen par za predstojeću sezonu.
Našu novu kolekciju također možete pregledati i na www.planika.ba ili na našoj Facebook stranici.

Vaši koraci, Planika koraci!

Povodom međunarodnog praznika Dana žena 7. i 8. marta u svim prodavnicama Planika, Pia Lank i Peko nudimo 10 % popusta na cjelokupnu žensku novu kolekciju proljeće/ljeto.