Grand Centar je smješten u srcu Ilidže, u blizini Velike aleje i  brojnih ugostiteljskih objekata. Ističe se svojom ljepotom, modernim dizajnom i veoma pogodnim položajem. U okolini se nalaze brojni hoteli,kao što su Hollywood, Bosna, Terme i mnogi drugi, koji su na raspolaganju svim turistima. Stotinjak metara od centra je poznato  kupalište Termalna Rivijera.

Također, bitno je spomenuti Dom zdravlja, koji je u neposrednoj blizini centra. Osim Doma zdravlja tu su i općina Ilidža, Studentski kampus,koji je najveći na Balkanu, te Turski koledž.

Grand Centar je izgrađen 2009. godine. Njegova ukupna površina iznosi  13.919 m2 i ima 3 etaže (-1,0 i 1). Garaža, izgrađena na 8000 m2 ima 380 parking mjesta,koji su namijenjeni za posjetioce. Ovaj centar,koji je spoj stambenog,poslovnog i trgovačkog ambijenta, nastao je kao projekat tri velike kompanije: ANS DRIVE, UNIPROMET i EGW.

Trgovački dio, koji se prostire na površini od 10.700 m2, uključuje 41 poslovni prostor,ljetnu baštu i terasu Only One. U poslovnim prostorima su smještene prodavnice prestižnih brendova, poznatih svjetskih, ali i domaćih marki: Intersport,  Modiana, Beautique, DM drogerie martimex, Oviesse, N Sport, Astra, Planika, Šimecki, Office shoes, Tiffany,  Sportlife, Deichmann, Cotton Club, Moda M&nč, Lindex, Exclusive change, Beko shop, Fontele.ba, Retro Shoes & Retro Home, Wizzard, Asena Collection, Cvjecara Flora Art, Zlatara Ferušić. Tu se ,također, nalaze hipermarket Konzum, Sberbank-a, restoran Only One, dječija igraona Zanzibar, solarijum Sun Beauty Light, Fitness Sunlight Run, frizerski salon Madonna, Caffeteria Moll, kao i autopraonica Rori.

Grand Centar je mjesto na kome možete obaviti kupovinu za cijelu porodicu, ali i opustiti se i provesti ugodne trenutke u restoranu ili caffe-u unutar centra. Ljubazno osoblje će Vam pružiti najkvalitetniju uslugu i ugodnu atmosferu. Posjetite nas i uvjerite se sami! Dobro nam došli!