Stambeni objekat Grand Centra je izgrađen na površini od 10.244 m2. Smješten je iznad jugozapadnog dijela poslovno-trgovačkog centra, između novog administrativnog objekta Općine Ilidže I postojećeg kompleksa “Terme”.Objekat sadrži 176 moderno opremljenih stanova,kvadrature 25,40m2 do 102,10m2. Podijeljen je na 5 lamela,koje imaju zajednički pristup u nivou prizemlja, gdje se nalazi veliki ulazni hol sa vjetrobranom, liftovima i stepeništem. Svaka  lamela je na 5 etaža,sa zasebnim stubištem i liftom, te sa po 6-9 stanova na jednoj etaži.

Stanovi funkcionalno sadrže: ulaz, kupatilo, kuhinju, dnevni boravak sa trpezarijom, te jednu ili više spavaćih soba. Stanovi orijentisani prema vanjskoj fasadi imaju natkrivenu terasu, a stanovi orijentisani prema atriju objekta imaju francuske balkone.

U sklopu objekta je krovni parking sa 140 mjesta,uključujući 8 mjesta za invalide,smješten iznad poslovno-trgovačkog, do kojeg je obezbjeđen pristup preko dvosmjerne kolske rampe sa jugoistočne strane objekta.

Osim parkinga na platou su smješteni sadržaji za odmor I rekreaciju uz nisko i srednje zelenilo.

Stanovi se griju na 2 načina :

1) putem termalne vode

2) kotlovnica,koja se nalazi na krovu zgrade i potrošnjom gasa snabdijeva čitav objekat toplotnom energijom.

Naravno, svaka stambena jedinica ima zaseban mjerač potrošnje toplotne energije, kao i mjerač potrošnje vode.

Završna obrada podova su prvoklasni hrastov parket i keramika/gres/, različito prema funkcijama prostorija, kao i prvoklasna unutrašnja i vanjska drvena bijela stolarija.  Svaki stan posjeduje protuprovalna i protupožarna ulazna vrata.  Krov rađen po najsavremenijim standardima.