Grand Centar je smješten u srcu Ilidže, u blizini Velike aleje i  brojnih ugostiteljskih objekata. Ističe se svojom ljepotom, modernim dizajnom i veoma pogodnim položajem. U okolini se nalaze brojni hoteli,kao što su Hollywood, Bosna, Terme i mnogi drugi, koji su na raspolaganju svim turistima. Stotinjak metara od centra je poznato  kupalište Termalna Rivijera.

Također, bitno je spomenuti Dom zdravlja, koji je u neposrednoj blizini centra. Osim Doma zdravlja tu su i općina Ilidža, Studentski kampus,koji je najveći na Balkanu, te Turski koledž.

Grand Centar je izgrađen 2009. godine. Njegova ukupna površina iznosi  13.919 m2 i ima 3 etaže (-1,0 i 1). Garaža, izgrađena na 8000 m2 ima 380 parking mjesta,koji su namijenjeni za posjetioce. Ovaj centar,koji je spoj stambenog,poslovnog i trgovačkog ambijenta, nastao je kao projekat tri velike kompanije: ANS DRIVE, UNIPROMET i EGW.

Trgovački dio, koji se prostire na površini od 10.700 m2, uključuje 41 poslovni prostor,ljetnu baštu i terasu Only One. U poslovnim prostorima su smještene prodavnice prestižnih brendova, poznatih svjetskih, ali i domaćih marki: Intersport,  Modiana, Beautique, DM drogerie martimex, Bellisima, N Sport, Primasport, Astra, Planika, Šimecki, Office shoes, Tiffany, Granoff, Sportlife, Deichmann, Cotton Clab, Moda M&nč, Sarajevotekstil, Or zlatar 74’, Exclusive change, Beko shop, Rem Product. Tu se ,također, nalaze hipermarket Mercator, restoran Only One, dječija igraona Zanzibar, solarijum Sun Beauty Light, frizerski salon Madonna, Aromacaffe, kao i autopraonica Rori.

 

Stambeni objekat zauzima površinu od 10.244 m2 I nalazi se iznad Shopping centra. Na raspolaganju je 176 moderno opremljenih stanova,te parking koji broji  140 mjesta, od kojih su 8 mjesta za invalide. Još jedna od prednosti ovog stambenog objekta je što stanari imaju pristup različitim sadržajima nadomak kućnog praga.

Grand Centar je mjesto na kome možete obaviti kupovinu za cijelu porodicu, ali i opustiti se i provesti ugodne trenutke u restoranu ili caffe-u unutar centra. Ljubazno osoblje će Vam pružiti najkvalitetniju uslugu i ugodnu atmosferu. Posjetite nas i uvjerite se sami! Dobro nam došli!